Biografie

Zwarte Sjaak aka Clyde Godlieb is een  veelzijdige ras entertainer met een  carrière van meer dan drie decennia. De in Suriname geboren rapper had in de jaren 90 zijn doorbraak in de Nederlandse muziekscene onder zijn pseudoniem MC Sranang. Zijn inventieve en baanbrekende rap teksten, in zijn geboorte taal heeft de scene niet onbewogen gelaten en  leverde hem de titel op van de eerste bekende Surinaams MC in Nederland.

Gedurende de jaren 90 was MC Sranang naast een bekende TV persoonlijkheid met vele muzikale samenwerkingen  in de Nederlandse muziekscene,  ook  presentator  van de  populaire (hiphop) radio show Villa 65 (VPRO)  en toerde door heel het land met  andere grote namen in  de industrie.

In het begin van het nieuwe millennium liet Clyde Godlieb de wereld kennis maken  met zijn tweede geliefde alias – Zwarte Sjaak. Deze kleurrijke Amsterdammer  met een Jordanees  karakter bijt niet op zijn tong en  is zeker niet bang om zijn mening te spuien, zijn teksten zijn evenzo…

Onder dit pseudoniem heeft  Clyde eveneens  meerdere muzikale samenwerkingen met gevestigde Nederlandse  Artiesten. Gedurende het decennium heeft  Zwarte Sjaak verschillende programma’s gehost op de populaire Nederlandse tv-zenders, zoals BNN en AVRO.

In de afgelopen  jaren is  Zwarte Sjaak  overwegend in het oog van het publiek geweest met zijn partner in crime – Lange Frans. Deze vruchtbare samenwerking  leidde  tot  talloze optredens door heel Nederland, live shows op TV en radio (Wild FM, Radio 538) en een release van de EP Boter, Kaas en Eieren.

Na een succesvolle deelname in de “De Winter Voorbij” (Februari 2015) waar Zwarte Sjaak in de eerste instantie als gast een rol vervulde, zal hij nu samen met Lange Frans gastheer zijn  van het komende seizoen van “De Zomer Voorbij”, uitgezonden vanaf 2 september 2015 op de  AVRO.